Klíma telepítés

Magyarországon klímaberendezés telepítését csak megfelelő képesítéssel és Nemzeti Klímavédelmi Hatóság regisztrációval rendelkező szakember végezheti. Cégünk, szakszerű felmérést követően, mindenre kiterjedő, részletes ajánlatot küld az érdeklődők részére. Ajánlatainkban mindig több márkát is feltüntetünk. A helyszíni felmérés során megbeszéljük az elképzeléseket, az elvárásokat, a szokásokat, a bútorok elhelyezkedését, átbeszéljük a kültéri és beltéri egység lehetséges elhelyezési helyeit. Kollégáink a praktikus és esztétikus elhelyezést szem előtt tartva tesznek erre vonatkozóan javaslatot.
Fontos tudni, hogy klímával abban a helyiségben a legcélszerűbb hűteni, ahol a legmelegebb van, például nagy ablakokkal körbevett helyiségekben, nyugati fekvésű szobákban.

A klíma szellőzésének biztosítása érdekében a beltéri egységet a mennyezettől legalább 15-20 cm távolságban helyezzük el. A kültéri egységet célszerű 3-5 méter távolságra helyezni a beltéri egységtől, hisz a gépekben lévő gyári töltet erre van kalibrálva. Hosszabb csövezés esetén szükségessé válik plusz hűtőközeg rátöltés, s ezzel arányosan a kiépítés költségei is emelkednek.

Társasházak esetében célszerű egyeztetni a közös képviselővel a kültéri egység elhelyezési helyét illetően. Fontos, hogy könnyen megközelíthető helyet válasszunk a későbbi karbantartás végett.

Egy átlagos klímaszerelés 5 m csövezéssel kb. 4 órát vesz igénybe.

Kollégáink igyekeznek minden tekintetben minőségi munkát végezni.
A fúrások során keletkező port ipari porszívóval szívják fel, és a munka befejezésekor összeszedik a keletkezett törmeléket.

A szerelés befejezésekor szakembereink munkalapot adnak az ügyfelek részére, majd ezt követően az irodában elkészítjük a számlát, a telepítési tanúsítványt valamint kiállítjuk a garancia levelet.

Hosszú távon célszerűbb minőségi klímaberendezést választani, melyek üzembiztosak, szervizelésük könnyen kivitelezhető a megfelelő alkatrész ellátottság révén.

Cégünk az alábbi márkákat ajánlja az ügyfeleinek: Fisher, Fujitsu.

2,5 kW klímaberendezések kb. 20 m2 helyiségig használhatóak, ideálisak főként kis szobákban. Leggyakrabban 3,5 kW-os teljesítményű klímaberendezéseket ajánlunk ki és szerelünk, általában 30-40 m2-es helyiségig kiváló választás. Ezt meghaladó alapterületű, egybefüggő nagy légterű helyiségek esetén már célszerű 5 kW-os készüléket vásárolni.

Vissza